"תכנון ועיצוב חדר עבודה מהבית" - השילוב המורכב בין ללבוש טריינינג ועבודה במשרד הביתי

השילוב המורכב בין ללבוש טריינינג ועבודה במשרד הביתי

יותר ויותר אנשים בוחרים “לעבוד מהבית”.

תקופת הקורונה, בה כולנו היינו מכונסים בבתים וניסינו לשמור על שגרת חיים משולבת פרנסה, פתחה בפני רבים את האופציה, לפתח את היכולת לעבוד מהבית.

לעבודה מהבית יתרונות רבים ומובנים שבעיקרם:

  • חסכון זמן של הנסיעות בפקקים, פגישות ענייניות ב ZOOM בלי שיחות חולין עם יתר העובדים בפינת הקפה…
  • חסכון כלכלי גדול של הוצאות הרכב בנסיעות ארוכות, ביטול הצורך בשכירת מבנה למשרד, אפשרות להחזיר את הילדוד’ס מהגן/ בית הספר ולוותר על צהרון, ועוד
  • גמישות רבה בתכנון זמן העבודה כולל זליגה לשעות הלא סטנדרטיות

מהצד השני, לעבודה מהבית יש גם לא מעט חסרונות:

  • בדידות – בסוג עבודה שרובה משרדית, הימצאות של ימים שלמים בבית, ללא מפגש פיזי עם אנשים אחרים, או מפגש מצומצם יותר, לא מתאים לכולם. רבים מעדיפים את סביבת העבודה בה פוגשים קולגות ולקוחות באופן פיזי. גם ב”עבודה מהבית” ניתן לפגוש לקוחות, אבל זה מורכב יותר.
  • לקוחות “פולשים” למרחב הפרטי – במידה והעבודה כרוכה במפגש פיזי עם לקוחות, הרי כניסתם לתוך המרחב הביתי, מחייבת הערכות מתוכננת הן של הבית עצמו והן של בני משפחה אחרים.
  • “שעון” העבודה ו”שעון” הפנאי מתערבבים – מצב שבו יכולה להיפגע יכולת הריכוז בעבודה מכך שתוך כדי עבודה גם ממלאים את משימות הבית השוטפות, או להיפך…נגררים לעבודה 24/7 ללא גבולות של זמן עבודה מוגדר. על מנת לאזן את ה”שעונים”, נדרשת משמעת עצמית גבוהה מאד.
  • להישאר בטריינינג או פיג’מה כל היום – כי אף אחד במילא לא רואה… יכולה להביא להזנחה אישית ודכדוך לאורך זמן.
  • הפרעות של הסחת דעת מסוגים שונים – כזו שנובעת מפעילות “ביתית” של יתר בני המשפחה.

אם החלטתם “לעבוד מהבית”, כדאי לתכנן בקפידה את חדר העבודה, כך שיתאים לצרכים, שלכם, תכנון שייתן פתרונות לבעיות שהעליתי קודם.

עיצוב ותכנון חדר העבודה הביתי, כך שייתן פתרון מיטבי?

  1. יש לקבוע את מי החדר ישמש? אדם אחד או יותר מבני הבית?
  2. האם חדר העבודה מהבית מיועד לאירוח של לקוחות?
  3. מה תחום הפעילות שתתבצע בחדר זה? החדר יתוכנן באופן שונה אם הוא חדר טיפולים (קוסמטיקה, מסאז’) ייעוץ לסוגיו או משרד.

אחרי שתשיבו על השאלות האלה, יש להיות ממוקדים במשימות שיתקיימו בחדר ובאביזרים הדרושים לביצוע המשימות. ערכו רשימות מפורטות ככל הניתן. ככל שהרשימות יהיו יותר מפורטות, כך התכנון יהיה יותר מדויק עבורכם.

טיפים לתכנון ועיצוב חדר עבודה מהבית בו יש קבלת קהל:

  • חשוב למקם את החדר העבודה מהבית קרוב ככל האפשר לדלת הכניסה לבית או קרוב לכניסה נוספת של הבית. המטרה היא לצמצם ככל הניתן את ההסתובבות של הקהל במרחב הפרטי.
  • כדאי לבצע בידוד אקוסטי בחדר העבודה מיתר הבית. קיימות היום שיטות רבות של חיפויי קירות ותקרות לקבלת בידוד אקוסטי מרעשי הפעילות השוטפת של הבית.
  • התקנת מערכת אודיו טובה, תעזור ליצור אווירה נעימה בחדר העבודה הביתי ותעזור להתגבר על רעשי הרקע מבחוץ.
  • בחדר עם חלונות, רצוי להתקין וילון שמכניס תאורת אור יום, אך מאפשר גם פרטיות. לשם כך, ניתן לבצע וילון האפלה ווילון שקוף מעליו (כמו בבתי מלון).

טיפים לתכנון ועיצוב חדר עבודה מהבית בו אין קבלת קהל:

בחדרים כאלה, הקשר עם שאר הבית הוא דווקא חשוב מאד. נרצה לייצר מרחב עבודה שקט, בו ניתן לעבוד ולהתרכז, וגם להיות בקשר רציף עם יתר הבית (בפרט אם מדובר בילדים צעירים).

  • ניתן להשתמש במצלמות המחוברות למסך המחשב, בהן לעובד בחדר העבודה יש קשר עין עם חלקי הבית השונים, לפי הצורך.
  • אם חדר העבודה ממוקם בצמוד לחלל הציבורי, ניתן למקם חלון בין חדר העבודה לחלל הציבורי כך שפותחים/סוגרים את החלון לפי הצורך. חלון כזה יכול להיות פרקטי מאד וליצור תחושת רוגע אצל העובד שהוא נמצא בקשר עין עם הבית. גם בחלון זה רצוי לתכנן וילון שיאפשר פרטיות או יכולת ריכוז במידת הצורך.
  • כיוון שרב הפגישות בחדר זה יבוצעו דרך אפליקציות שונות, בוידאו, יש לתכנן את מקום הישיבה כך שהניראות במצלמת המסך תהיה מיטבית. ז”א, לא יהיה חלון חשוף לאור יום או גוף תאורה משמעותי מאחורי הכיסא של העובד. מקורות אור כאלה מגבילים את הצילום, ונרצה שהעובד יראה במיטבו בפגישות.
  • בהמשך לסעיף הקודם, חשוב שהרקע שמאחורי כיסא העובד יראה מכובד ומתאים לתחום העיסוק. אם חדר העבודה משמש גם כחדר אורחים, יש לתכנן את הצבת הרהיטים כך שמיטה ופרטים אישיים לא יוצבו בגב כיסא העובד, כך שלא ישתקפו בעת שיחות וידאו.
  • חשוב לדאוג לרשת אינטרנט טובה בחדר העבודה. ייתכן שכדאי למקם את המודם הדירתי בחדר זה או בסמוך לו.
  • חשוב לא להפוך את חדר העבודה למחסן של הבית! התייחסו לחדר זה בכל הרצינות, כאילו היה מחוץ לבית. כך תכבדו את עבודתכם ואת הלקוחות שלכם. אם החדר חייב לשמש גם לאחסון כללי של הבית, יש לתכנן ארונות סגורים למטרה זו.

אם החלטתם “לעבוד מהבית”, אל תקלו ראש בתכנון חלל העבודה. ישיבה עם הלפטופ על הברכיים בסלון או במיטה, קיום שיחות וידאו ממרכז הבית, לא יחזיקו מעמד לאורך זמן. גם אתם תחושו חוסר נוחות שיפריע לכם לספק את תפוקת העבודה הנדרשת וגם הלקוחות שלכם יעריכו אתכם בהתאם.

כדאי שעיצוב חדר העבודה מהבית יהיה נעים ומזמין, פרקטי ואסטתי.

אשמח כמובן לתכנן עבורכם את החלל המתאים ביותר כחדר עבודה ביתי.

עוד כתבות: