אחסון...אחסון...אחסון...
“כל הבית בלגן, ערימות בכל פינה…” או… אין לי מקום ל…”
אחסון, אחסון, אחסון…הגאונות שבתכנון מדויק:
איך מתכננים את הבית נכון, על מנת שיכיל את כל ה”פקלאות” בנוחות ולא יחסר מקום?!
איפה שמים את כל החפצים?
איך יוצרים סדר בארונות?
בכתבה זו, אנסה לתת כמה טיפים מקצועיים, בסיסיים, על קצה המזלג, בנושא הכאוב מאד של תכנון נכון לאחסון בבית, בדגש על התאמה אישית לדייריו. ככל שתפרטו יותר את האבזור ותקצו לו מקום מוגדר- כך הבית יהיה יותר מסודר. אני מתכננת אפילו מגירה ייעודית לתכשיטים ומגירה ייעודית לצעיפים!!!
לתכנון אישי ומלא, תוכלו כמובן ליצור איתי קשר ולהיעזר בניסיוני.
• יש להתייחס לנושא התכנון כבר בשלבי התכנון הראשונים של הבית. רצוי להגדיר מראש כמה אחסון צריך בכל חלק של הבית, זה יוביל את התכנון להיות מדוייק יותר עבורכם באופן אישי.
• טיפ 1: ערכו רשימת נושאי אחסון לפי חדרים, למשל: יש הבדל בין חדרי רחצה של הילדים לחדרי רחצה של ההורים… לרשימת אחסון לחדר רחצה הורים , יש לקחת בחשבון מוצרים לאחסון מלאי, ומוצרים לשימוש שותף. לדוגמא:
1. מלאי של שמפו/מרכך שיער, סבונים למיניהם, משחות שיניים, ספוגי רחצה.
2. קוסמטיקה (קרמים למיניהם, ניקוי פנים, צמר גפן, מקלות אוזניים, בישום, דיאורדורנט, כלי גילוח וכו’)
3. טיפוח ציפורניים (מספריים, פצירות, לקים, אציטון וכו’)
4. מוצרי איפור
5. תרופות
6. תליית מגבות שבשימוש
7. עזרה שלישית – מוצרי הגיינה: נייר טואלט, טישו, מגבונים, תחבושות/פדים/טמפונים.
לאחר הכנת הרשימות, תדעו כמה אחסון דרוש בכל חדר ותוכלו לדייק את צורת האחסון והמיקום הדרוש לכל פריט.
חדר רחצה מצטלם נפלא כשהוא מאובזר רק בכיור מונח על מדף עץ…עם 3 מגבות מגולגלות…אבל איפה לעזאזל שמים את כל הרשימה מעלה?! תחשבו יפה, תחשבו פרקטי!
כך עושים עם כל חדר וחדר, וביחד עם מי שמתכנן לכם את הבית והריהוט, תוכלו לדייק עבורכם את התכנון לפרטי פרטים, כך שבסוף לא יחסר כלום.
טיפ 2: כדאי לתכנן חדרי ארונות צמודים לחדרי שינה. בחדרים אלה הדגש הוא על פונקציונאליות ולא על עיצוב. אלו הם חדרים שסגורים בדלת כניסה לחדר. הארונות הם ללא דלתות, ולכן זולים הרבה יותר.
• בחדר ארונות כדאי למקסם את השטח לאחסון, מהרצפה ועד התקרה, אפילו מעל דלת הכניסה לחדר.
• כדאי לתכנן מקומות ייעודיים בחדרי הארונות למגבות ונעליים. (ארונות אלה יכולים להיות פחות עמוקים ולרווח את החלל).
• בחדרי הארונות חשוב לדעת לתכנן ולנצל גם את הפינות (ניצול מקסימלי בתלייה תחתונה ותלייה עליונה שנכנסת לתוך הפינה). התלייה העליונה תמיד תשמש את העונה השנייה.
• כדאי להכין בחדר הארונות מקום למתקן גיהוץ, שיהיה מתקפל בקלות רבה או נשאר תמיד פתוח.
טיפ 3: אחסון כלי מיטה: שמיכות פוך, כריות וכו’ תופסות הרבה מאד מקום ונוטות לצבור אבק.
• אחסנו את השמיכות והכריות בתוך שקיות ואקום! אלה מצמצמות את נפח האחסון ושומרות מפני אבק שמצטבר מעונה לעונה. שקיות ואקום ניתן לרכוש בכל סופר.
• רצוי לתכנן מיטות עם ארגז מצעים. כך מנצלים את השטח שמתחת למיטות לאחסון השמיכות והכריות (כמובן גם כאן בתוך שקיות ואקום).
טיפ 4: תכנון אחסון בחדרי ילדים: חדרי ילדים צריכים להיות ניתנים לשינוי בקלות בהתאם לגיל הילדים. הצרכים מאד משתנים לאורך השנים. לכן, רצוי שהריהוט יהיה נייד ולא מקובע. אחסון בחדר תינוק שונה בתכלית מאחסון של ילד בן 5, או של מתבגר. רצוי להתאים את האחסון לגילאים השונים.
• ארון קיר בחדר יכול “לגדול” עם הילד אם הוא מתוכנן נכון. מקסימום מחליפים דלתות בהתאם לגיל ולאופנה המשתנה. כדאי לחשוב כמה שנים קדימה, ולתכנן מראש ארון גדול.
• צעצועים של ילדים צעירים מתאפיינים בחלקים רבים וקטנים, ולכן רצוי להיעזר בשידת קומות מורכבת ממגירות. המגירות עוזרות למיין בקלות את הצעצועים (מכוניות קטנות, לגו, פליי מוביל, קוביות, קלפים וכו’).
כשהילדים מתבגרים, ניתן להיפרד משידת הקומות של הצעצועים ולמקם שידה קטנה ליד המיטה.
• ספרייה תלוייה – תשמש בכל גיל.
• מדף תלוי או ארונית פתוחה ישמשו את הילד בכל גיל ליצור אווירת שייכות בחדר ולהפגין את אישיותו ע”י חפצים אישיים שהוא רוצה להציג (תחביבים, אוספים וכו’).
טיפ 5: מטבח – ממלכת האחסון! חייב להכיל את כל הכלים, מצרכי מזון, כלי עבודה, בישול ואפייה, אביזרי החשמל הגדולים והקטנים. תכנון מטבח הוא אומנות בפני עצמה, אבל בכתבה זו אני מתמקדת בנושא האחסון. אז:
• אבזרו את ארונות המטבח במסילות איכותיות ונשלפות. זה גורם לאחסון להיות הרבה יותר נגיש, נראה ומסודר.
• דאגו למקום לכל אחד מהאביזרים שיש ברשימה שהכנתם מראש. חשוב להפריד: מגירות נפרדות לכלי פלסטיק+ מחיצה למכסים, מגירת סירים, מחבתות, מכסים. (אם יש אפשרות לתכנן מגירה למכסים בלבד- זה מצוין! מגירה לניילון דביק/ נייר כסף/שקיות סנדויץ’/ניירות אפייה וכו’ יקבלו מגירה נפרדת ונגישה. וכן הלאה.
• ארון מזווה: חשוב מאד להפריד מזון מכלים. המזווה יכיל מסילות נשלפות בו תוכלו להפריד בין: שימורים, פסטות, קמחים, חטיפים, קטיניות וכו’.
• לחשוב על מקום לפח אשפה! גם אם יש טוחן אשפה דרוש פח. או בתוך ארון, או בחוץ, העיקר לא להתעלם מהעניין…בבתים שמקפידים על מחזור- נושא מקום הפח ונפחו חשוב שבעתיים בתכנון!
• מוצרי חשמל קטנים: מיקסר, מעבד מזון, טוסטר קופץ/לחיץ, בלנדר יד, מסחטת מיצים וכו’ – תופסים המון מקום. כדאי לארגן להם אחסון מראש בארון עם שקעי חשמל, אחרת משטח העבודה הופך להיות עמוס ומבולגן. אני מוצאת שארונות תריס או ארונות עם דלת אקורדיון – הם פתרון יעיל מאד לעניין, ופתיחתם הקלה כלפי מעלה או הצידה, לא מפריעה לפעילות על משטח העבודה.
• פירות וירקות צריכים להיות מאוחסנים במקרר או במקום מאוורר. חשוב להתייחס לכך בתכנון. אם אין מקום בתכנון למקמם את הנ”ל במקום מאוורר – אל תוותרו על מקרר ג ד ו ל !
זהו, אחסון על קצה המזלג…
אם הגעתם עד כאן- סימן שזה חשוב לכם!
צרו קשר, ואני אעזור לכם לתכנן בדיוק בדיוק לצרכים שלכם!